Nationaal Park Drents-Friese Wold

Stal De Vledderhoeve July 10, 2017

Binnen een kwartier bent u van Stal De Vledderhoeve bij het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa.

Voor ruiters zijn in het hele gebied uitgebreide routes uitgezet en met bordjes aangeduid. In 2006 zijn een viertal nieuwe routes gemarkeerd. De routes duren ca 2 uur.

Te paard door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een geweldige ervaring. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben voor u een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden aangelegd door één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Nationaal Park heeft voor u vier dagroutes uitgezet van ongeveer 20 km waarbij start- en eindpunt gelijk zijn. Ze zijn in beide richtingen te berijden en beginnen bij een parkeerterrein. Naast de dagroutes zijn er de overige ruiteren menpaden. Deze zijn met een zwart bordje aangegeven. Een spartelvijver voor paarden vindt u ten noorden van het Canadameer. Het Canadameer is verboden voor paarden.

Digitale routes in Drenthe zijn beschikbaar via de ruiterroutes van de KNHS.
De routes vanuit Diever, Appelscha, Zorgvlied en Dwingeloo gaan (deels) door het Drents-Friese Wold. De routes staan ook op een kaart aangegeven. Deze kunt u downloaden op de website van het Nationaal Park Drents-Friese Wold of tegen vergoeding kopen in het bezoekerscentrum.

Stal De Vledderhoeve - Routes Drents-Friese Wold